جرائم مالیات بر ارزش افزوده کدامند؟

جرائم مالیات بر ارزش افزوده کدامند؟

time اسفند 19, 1398
فهرست مطالب فهرست مطالب

مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی چند مرحله‌ای است. یعنی در مراحل مختلف زنجیره واردات، تولید و فروش درصدی از ارزش افزوده کالاهای عرضه شده ویا خدمات ارائه شده در هر مرحله اخذ می‌شود. مالیات پرداختی در هر مرحله زنجیرخ به مرحله بعدی انتقال می‌یابد. مجموع مالیات بر ارزش افزوده هر مرحله در نهایت توسط مصرف‌ کننده نهایی پرداخت شود. عدم رعایت هر یک از موارد ذکر شده در این قانون مشمول جرائمی خواهد بود.لذا در این نوشتار با جرائم مالیات بر ارزش افزوده آشنا می شویم.

فصل چهارم قانون مالیات بر ارزش افزوده در خصوص وظایف و تکالیف مودیان است. در ماده های 22 و 23 قانون مالیات بر ارزش افزوده جرائم مربوط به عدم انجام تکلیف مودیان مالیاتی آورده شده است.
بر طبق ماده 22 مودیان مالیاتی در صورت انجام ندادن تکالیف مقرر در این قانون و یا در صورت تخلف از مقررات این قانون، علاوه بر پرداخت مالیات متعلق و جریمه تاخیر، مشمول جرائم زیر خواهند شد:

فهرست جرائم مالیات بر ارزش افزوده:

1- عدم ثبت نام در مهلت مقرر معادل هفتاد و پنج درصد (%75) مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نام و یا شناسایی مورد.
2- جریمه عدم صدور صورتحساب معادل یک درصد مالیات متعلق است.
3- بابت عدم درج قیمت صحیح صورتحساب جریمه ای معادل یک برابر مابه التفاوت مالیات متعلق باید پرداخت گردد.
4- عدم درج و تکمیل صورتحساب مطابق نمونه اعلام شده معادل بیست و پنج (%25) درصد مالیات متعلق.
5- عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبت نام یا شناسایی به بعد حسب مورد، معادل پنجاه درصد (%50) مالیات متعلق.
6- عدم ارائه دفاتریا اسناد و مدارک حسب مورد معادل بیست و پنج درصد (%25) مالیات متعلق.

جرائم ارزش افزوده

همچنین طبق ماده 23 تاخیر در پرداخت مالیات های موضوع این قانون در موعد مقرر، جریمه ای معادل دو درصد (2%) در ماه، نسبت به مالیات پرداخت نشده و مدت تاخیر خواهد بود.
یکی دیگر از جرائم با اهمیت مالیاتی، در خصوص جرائم مربوط به تاخیر یا عدم ارسال و پرداخت مالیات بر درآمد حقوق است. برای دانلود قانون مالیات های مستقیم و اطلاع از جزییات آن از لینک قانون مالیات بر ارزش افزوده استفاده کنید.

موضوعات مرتبطآموزش حسابداری

محمد مهدی توکل صبا

کارشناس ارشد حسابداری ام. مربی و پشتیبان رسمی سپیدار سیستم، عضو تیم تولید محتوای سپیدار، مدرس دوره های حضوری و آنلاین حسابداری و نرم افزار سپیدار و دشت در آتی تراز و مراکز دانشگاهی هستم. علاقمند به تحقیق، تدریس، مطالعه و تولید محتوا هستم.
درباره تیم ما بیشتر بدانید
1 دیدگاه

در بحث این مقاله شرکت کنید!

  • حامد رمضان پور

    با سلام من خودک علاقه زیادی داشتم و چند سال پیش به دفتر یوسف آباد همکاران سیستم رفتم برای استخدام و …ولی متاسفانه بسیار سختگیرانه رفتار شد و کلا بنده نسبت به استقرار سیستم و سپیدار و همکاران و دشت و راهکاران نا امید شدم با اینکه بسیار هم وارد بودم به این موضوعات و ….با داشتن 10 سال سابقه حسابداری …بحرحال با ارزوی موفقیت…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های وبلاگ

پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید...
حداقل حقوق کارگران در سال 1401

حداقل حقوق کارگران در سال 1401

پس از برگزاری جلسات متعدد شورای عالی کار متشکل از نمایندگان کارفرمایی و کارگری و همچنین حضور نمایندگان دولت از وزارت کار ورفاه اجتماعی حداقل حقوق کارگران برای سال 1401 مشخص گردید. بر این اساس حداقل حقوق یک کارگر بدون سابقه و بدون اولاد ۵۶,۷۹۷,۵۰۰ ریال خواهد بود. جزییات بیشتر حقوق سال 1401 را در […]

پرداختهای ممنوعه از تنخواه شرکت!

پرداختهای ممنوعه از تنخواه شرکت!

پرداخت هزینه ها از محل تنخواه و نحوه استفاده از حساب تنخواه و اعمال کنترل های آن یکی از نکات حائز اهمیت در حسابداری خزانه است. با توجه به تغییرات وسیعی که در سنوات اخیر در قانون مالیات های مستقیم به وجود آمده است، لذا باید به بخشنامه ها و اصول استفاده از منابع مالی […]

نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی

نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی

مطابق بخشنامه سازمان امور مالیاتی مورخ 1400/11/11 که توسط رییس این سازمان ابلاغ گردید نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی طی نامه شماره 200/1400/75 که از تاریخ 1400/10/13 لازم الاجراست به شرح ذیل اعلام شد. بخشنامه جدید ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی در قانون ارزش افزوده برخی مالیات های خاص […]