مراحل پلمپ دفاتر قانونی

مراحل پلمپ دفاتر قانونی

time آذر 2, 1399
فهرست مطالب فهرست مطالب

پلمپ دفاتر قانونی اعم از دفتر کل و دفتر روزنامه از وظایف شرکتها در هر دوره مالی برای سال مالی بعدی آنهاست. بطوری که چنانچه در موعد مقرر اقدام به پلمپ دفاتر نکنند مشمول جرایمی می شوند که در بخش سوالات متداول در خصوص تحریر دفاتر به توضیح آنها پرداخته ایم. اما در این نوشتار قصد داریم تا شما را با مراحل درخواست پلمپ دفاتر تجاری (قانونی) آشنا کنیم.

مرحله اول: اطلاعات متقاضی پلمپ دفتر

در گام اول از آدرس https://irsherkat.ssaa.ir وارد سامانه ثبت شرکتها می شوید و با استفاده از تب های بالای صفحه وارد بخش شوید. در بخش اول این تب باید اطلاعات متقاضی پلمپ دفاتر را وارد نمایید.

نوع شخص متقاضی را از بین چهار گزینه پیش فرض سیستم انتخاب نمایید. توجه کنید با انتخاب هر یک از این چهار گزینه، اطلاعات مورد نیاز برای این بخش متغیر خواهد بود و متناسب با نوع متقاضی اطلاعات مورد نیاز تغییر می کند.

سپس نوع تقویم خود را از بین سال مالی شمسی و میلادی انتخاب نمایید. ممکن است شرکت شما بواسطه داد و ستد و ارتباط با موسسات خارجی نیاز به تعیین سال مالی خود در قالب سال میلادی داشته باشد، در این صورت باید گزینه سال میلادی را انتخاب نمایید.

در فیلد بعدی شروع سال مالی خود را از بین سال مالی جاری و سال مالی بعدی انتخاب نمایید. این فیلد نشانگر این است که تقاضای شما برای دفاتر تجاری مربوط به فعالیت های کدام سال مالی است. سپس در دو قسمت بعدی ماه شروع و روز شروع سال مالی خود را انتخاب کنید. در 99 درصد مواقع این دو فیلد 1 خواهند بود؛ چرا که اغلب سال مالی شرکتها مطابق بر سال تقویمی شمسی است.

پلمپ دفاتر قانونی

مرحله دوم: اطلاعات شخصیت حقوقی

در این بخش اطلاعات شرکت با توجه به شناسه ملی وارد شده در مرحله قبل نمایش داده می شود. با کلیک روی “تایید اطلاعات شخصیت حقوقی” روی گزینه گام بعدی کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید.

پلمپ دفاتر قانونی

مرحله سوم: اطلاعات تکمیل کننده اظهارنامه پلمپ

در این بخش اطلاعات شخصی که اظهارنامه پلمپ دفاتر را پر می کند را باید وارد کنید. چنانچه گزینه اصیل را انتخاب کنید کافیست اطلاعات یکی از اعضای هیات مدیره را بعنوان پر کننده این اظهارنامه تکمیل نمایید. اما اگر در قسمت سمت تکمیل کننده گزینه وکیل را انتخاب کنید، علاوه بر مشخصات یکی از اعضای هیات مدیره باید اطلاعات “وکیل متقاضی پلمپ” نیز تکمیل نمایید.

پلمپ دفاتر قانونی

پس از تکمیل موارد گفته شده روی گزینه “گام بعدی” کلیک کنید.

مرحله چهارم: تکمیل اطلاعات اعضای هیات مدیره

در این بخش شما باید اطلاعات هر یک از اعضای هیات مدیره را وارد نمایید و پس از تکمیل اطلاعات هر شخص باید روی گزینه ثبت اطلاعات شخص کلیک کنید تا یک ردیف در جدول پایین صفحه به اطلاعات شخص مورد نظر تخصیص پیدا کند. توجه کنید تمامی اطلاعات وارده در این قسمت باید مطابق با اطلاعات اعضای هیات مدیره در روزنامه رسمی باشد و هر نوع مغایرت باعث ایجاد خطا در مراحل پلمپ دفاترقانونی می شود.

پلمپ دفاتر قانونی

بعد از تکمیل این مراحل یک نسخه چاپی از اظهارنامه پلمپ دفاتر به همراه کپی روزنامه رسمی تاسیس و کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت را جهت تایید مدارک و صدور دستور پرداخت برای ارسال دفاتر از طریق دفاتر پستی به اداره ثبت شرکتها ارسال می نمایید.

بعد از ارسال مدارک ذکر شده، پیامکی مبنی بر تایید اطلاعات شما ارسال خواهد شد. از زمان ارسال آن پیامک بمدت 72 ساعت زمان دارید تا مبلغ موورد نیاز برای پلمپ دفاتر تجاری را واریز نمایید ( در غیر این صورت درخواست بصورت اتوماتیک لغو خواهد شود.)

نحوه پیگیری مراحل پلمپ دفاتر

برای اینکه از وضعیت مراحل پلمپ دفاتر خود مطلع شوید باید وارد سامانه https://irsherkat.ssaa.ir شوید و تب پیگیری درخواست را انتخاب نمایید. در این بخش، نوع درخواست را روی “پلمپ دفاتر تجاری” قرار دهید. سپس با وارد کردن یکی از گزینه های شماره پیگیری و یا شماره بارکد پستی که از اداره پست دریافت کرده اید و همچنین تصویر امنیتی، می توانید از آخرین وضعیت پلمپ دفاتر تجاری خود مطلع شوید.

پلمپ دفاتر قانونی

بهتر است پلمپ دفاتر قانونی را به روزهای آخر سال موکول نکنیم و این پروسه را در زمانی مناسب و قبل از رسیدن به روزهای انتهایی سال انجام دهیم؛ چرا که اگر مراحل تایید مدارک قبل از سال مالی جاری انجام نشود عملا به معنای عدم تکمیل مراحل اظهارنامه پلمپ دفاتر تلقی می شود.

امیدواریم که این مطلب آموزشی مورد استفاده و توجه کاربران گرامی قرار گرفته باشد. چنانچه به موضوعات بیشتری در خصوص دفاتر تجاری علاقمند هستید می توانید از لینک آموزش تصویری نحوه تحریر دفاتر قانونی استفاده کنید.

موضوعات مرتبطآموزش حسابداری

محمد مهدی توکل صبا

کارشناس ارشد حسابداری ام. مربی و پشتیبان رسمی سپیدار سیستم، عضو تیم تولید محتوای سپیدار، مدرس دوره های حضوری و آنلاین حسابداری و نرم افزار سپیدار و دشت در آتی تراز و مراکز دانشگاهی هستم. علاقمند به تحقیق، تدریس، مطالعه و تولید محتوا هستم.
درباره تیم ما بیشتر بدانید
0 دیدگاه

در بحث این مقاله شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های وبلاگ

پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید...
حداقل حقوق کارگران در سال 1401

حداقل حقوق کارگران در سال 1401

پس از برگزاری جلسات متعدد شورای عالی کار متشکل از نمایندگان کارفرمایی و کارگری و همچنین حضور نمایندگان دولت از وزارت کار ورفاه اجتماعی حداقل حقوق کارگران برای سال 1401 مشخص گردید. بر این اساس حداقل حقوق یک کارگر بدون سابقه و بدون اولاد ۵۶,۷۹۷,۵۰۰ ریال خواهد بود. جزییات بیشتر حقوق سال 1401 را در […]

پرداختهای ممنوعه از تنخواه شرکت!

پرداختهای ممنوعه از تنخواه شرکت!

پرداخت هزینه ها از محل تنخواه و نحوه استفاده از حساب تنخواه و اعمال کنترل های آن یکی از نکات حائز اهمیت در حسابداری خزانه است. با توجه به تغییرات وسیعی که در سنوات اخیر در قانون مالیات های مستقیم به وجود آمده است، لذا باید به بخشنامه ها و اصول استفاده از منابع مالی […]

نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی

نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی

مطابق بخشنامه سازمان امور مالیاتی مورخ 1400/11/11 که توسط رییس این سازمان ابلاغ گردید نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی طی نامه شماره 200/1400/75 که از تاریخ 1400/10/13 لازم الاجراست به شرح ذیل اعلام شد. بخشنامه جدید ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی در قانون ارزش افزوده برخی مالیات های خاص […]