جدول مالیاتی حقوق و دستمزد سال 99

جدول مالیاتی حقوق و دستمزد سال 99

time فروردین 25, 1399
فهرست مطالب فهرست مطالب

همه ساله کمسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی جدول مالیاتی درآمد حقوق را بر مبنای بودجه تعیین می کند. لذا طبق مصوبه این کميسيون ، جزییات محاسبه ماليات بردرآمد حقوق سال 1399 براساس بودجه که درآن سطوح و پله های درآمد بهمراه نرخ های مالیات آن تعیین می شود و به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است، به شرح ذیل است.

دولت سقف معافيت مالياتي موضوع ماده (84) قانون ماليات‌های مستقيم در سال 1399 سالانه مبلغ سيصد و شصت ميليون (360.000.000) ريال تعيين نمود که این مبلغ توسط مجلس شورای اسلامی تایید شد. اما جدول مالیاتی در ابتدا با پنج پله توسط دولت پیشنهاد گردید که پله پنجم آن توسط کمیسیون تلفیق مجلس لغو شد و در نهایت مالیات بر درآمد حقوق در سال 1399 در چهار سطح و پله ارائه گردید.

چهار پله ای شدن جدول مالیاتی 99 موافقان و مخالفانی هم داشت. موافقان این طرح معتقدند در صورتی که به مبالغ بالای حقوق که اکثرا مربوط به قشر تحصیلکرده و سطوح بالای علمی تعلق می گیرد، نرخ های مالیاتی بیشتری به حقوقشان تعلق بگیرد، این امر موجبات نارضایتی و در نتیجه خروج از کشور را فراهم می کند. اما مخالفان این طرح از آنجایی که اخذ مالیات را در جهت توزیع مجدد درآمد برای رفاه آحاد مردم می دانند معتقدند آن دسته از افرادی که دستمزد بالاتری دارند باید مالیات بیشتری بپردازند. به هر طریق در نهایت این مبالغ تایید شدند که در ادامه به تشریح آن خواهیم پرداخت.

جزییات محاسبه مالیات بر درآمد حقوق سال 99

همانطور که بالاتر اشاره شد مبلغ معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد ماهانه 30.000.000 ریال است که تا يک و نيم برابر آن مشمول ماليات سالانه ده‌ درصد (10%)؛
و نسبت به مازاد يک و نيم برابر تا دو و نيم برابر آن مشمول ماليات سالانه پانزده‌ درصد (15%)؛
و نسبت به مازاد دو و نيم برابر تا چهار برابر آن مشمول ماليات سالانه بيست‌ درصد (20%)؛
و نسبت به مازاد چهار برابر مشمول ماليات بيست و پنج‌ درصد (25%) است.
همچنین ميزان معافيت مالياتي اشخاص موضوع مواد (57) و (101) قانون ماليات‌هاي مستقيم سالانه مبلغ دويست و هشتاد و هشت ميليون (288.000.000) ريال تعيين گردید.

جدول مالیاتی سال 99

در جدول زیر جزییات کامل جدول مالیات بر درآمد حقوق سال 1399 را مشاهده می کنید.

جدول مالیاتی سال 99

در این نوشتار با جدول مالیاتی سال 99 آشنا شدیم. برای مشاهده جدول حداقل حقوق کارگران در سال 99 از مطب آموزشی حداقل حقوق قانون کار در سال 99 می توانید استفاده کنید.

موضوعات مرتبطآموزش حسابداری

محمد مهدی توکل صبا

کارشناس ارشد حسابداری ام. مربی و پشتیبان رسمی سپیدار سیستم، عضو تیم تولید محتوای سپیدار، مدرس دوره های حضوری و آنلاین حسابداری و نرم افزار سپیدار و دشت در آتی تراز و مراکز دانشگاهی هستم. علاقمند به تحقیق، تدریس، مطالعه و تولید محتوا هستم.
درباره تیم ما بیشتر بدانید
30 دیدگاه

در بحث این مقاله شرکت کنید!

  • احمدرضا حیدری

    ببخشید این اشتباه شما را خیلی ها هم سال گذشته اشتباه کردند و نهایتا دارایی اصلاح اون را اعلام کرد مازاد یک و نیم برابر دقیقا یک و نیم برابر ۳ میلیون هستش یعنی تا ۴ونیم میلیون ۱۰درصد

    • محمد مهدی توکل صبا

      با سلام و وقت بخیر
      ممنون از توجه و دقت شما دوست عزیز. امااگر به بخشنامه 210.99.10 سازمان امور مالیاتی مورخ 99/1/26 عنایت داشته باشید ملاحظه می کنید که در پله دوم از مبلغ 360.000.000 تا 900.000.000 میلیون ریال (سالیانه) مشمول 10% مالیات می شود که این مبلغ ماهیانه 7.5 میلیون تومان خواهد شد.
      همچنین برای نمونه از لینک http://www.intamedia.ir/Pages/Action/ShowContent/122290 که در سایت سازمان امور مالیاتی قرار گرفته هم می توانید استفاده کنید و در خصوص این مطلب اطمینان حاصل کنید.

  • محمود اردانی

    سلام – ممنونم از اطلاعات خوب تون – میشه لطفا” در مورد محاسبه مالیات حقوق با این ” 4 پله مالیاتی” توضیح بدین؟ میخوان بدونم مالیات حقوق 8.150.000 تومان چطور حساب میشه .. پیشاپیش متشکرم

    • محمد مهدی توکل صبا

      با سلام و آرزوی قبولی طاعاتتون
      کاربرد این چهار پله بدین صورت است که شما ابتدا نگاه میکنید مبلغ حقوق مشمول مالیاتتون در کدام پله قرار می گیرد. عدد حقوق را منهای کران پایین پله مورد نظر میکنید و در نرخش ضرب میکنید. اگر بطور مثال مبلغ حقوق شما در پله چهار قرار گرفت مبلغ مالیات متعلقه سه پله بالایی هم باید بعنوان مالیات حقوق فرد در نظر گرفته می شود.
      مثلا در مورد مبلغ 8.150.000 که فرمودید چون در پله 15 % قرار میگیرد، این عدد منهای 7.500.000 تومان می شود و ضربدر 15% که حاصل آن 97500 می شود. همچنین مبلغ مالیات متعلقه پله ده درصدی هم بعنوان مالیات حقوق این فرد محاسبه می شود. ( چون مبلغ حقوقش از محدوده این پله رد شده است.) پس برای این بخش هم 7.500.000 منهای 3.000.000 می شود و حاصل در 10% ضرب می شود. مبلغ مالیات این قسمت 450.000 تومان می شود. پس مبلغ مالیات این کارمند 97.500 + 450.000 = 547.500 می شود.

      ممنون از حسن توجه شما دوست عزیز

  • وحید

    با سلام اول اینکه مبلغ مالیات محاسبه شده مربوط به کل سال میباشد یا ماهیانه این مبلغ از حقوق کسر میگردد؟؟؟؟؟؟
    دوم اینکه مبلغ حقوق مشمول منهای کران به پایین میباشد ؟؟؟

    • محمد مهدی توکل صبا

      سلام دوست عزیز
      معمولا مالیات بصورت ماهانه محاسبه می شود و در ماه آخر سال، جمع درآمد مشمول مالیات با معافیت سالانه در نظر گرفته می شود. در واقع در ماه آخر همه پرداختهای طی دوره مالی تعدیل می شود.
      در خصوص سوال دوم هم باید مزایای مشمول مالیات بعد از کسر دو هفتم بیمه سهم کارمند و همچنین کل مبلغ بیمه تکمیلی سهم کارمند منهای کران پایین پله مورد نظر شود.

    • محمد مهدی توکل صبا

      درود بر شما
      مبلغ مالیات بصورت ماهانه در جدول مالیاتی قرار می گیرد.
      بله منهای کران پایین هر طبقه می شود و در نرخ ضرب می شود.

  • مرتضی

    سلام کسانیکه در این ایام مریضی کرونا با وضعیت فعلی شرکتها که به پرسنل خود فقط یک دریافتی یا اضافه کار ناچیزی دریافت میکنند و حقوقشان بین ۳۸۰۰۰۰۰،۴۲۰۰۰۰۰ هست ایا برای اون ده درصد مالیات سقف ده درصد ۷میلیون تومن محاسبه میشه یا همون واریزی حقوق ممنون میشم جواب بدین

    • محمد مهدی توکل صبا

      با سلام
      دوست عزیز مبنای شناسایی و پرداخت مالیات حقوق مبلغ پرداختی بابت علی الحساب حقوق نیست. بر مبنای محاسبات حقوق (ولو به کارمند پرداخت نشود) باید مالیات آن کسر و پرداخت شود.

  • امید

    سلام.با این اوضاع گرونی .حقوق بنده با دو فرزند .دوقلو 3/300/000هست اخه با این گرونی .نه خانه نه ماشین هیچی ندارم .بعد دولت اومد ازمن مالیات 140/000هزار تومان کم کرده.یه کم خجالت داره .
    یارانه که نتونستی اضاف کنی .خدا ازتون نگذره.من که این پول له زحمت درمیارم .این 140/000هزار تومان حداقل دوقوطی شیر خشک .یه بسته پوشاک برا بچه هام میشد

  • علی

    سلام. بلاخره سقف چقدره ؟؟ یه جا زده ۳۶۰۰۰۰۰و جای دیگه زده ۳۰۰۰۰۰۰ تومن

    • محمد مهدی توکل صبا

      سلام و وقت بخیر
      سقف بیمه 30.000.000 بصورت ماهانه هستش که 360.000.000 برای یکسال می شود.

  • رحیمی

    سلام وقتتون بخیر
    اولا خیلی ممنون بابت راهنمایی های دقیقتون
    دوما سوال بنده اینه که مالیاتی که قراره برای حقوق پرداخت کنیم باید اول کل مبلغ حق بیمه ای رو که بیمه بابت 30 درصد (23کارفرما و 7 درصد کارگر) میخواد کسر کنیم و از مانده محاسبات جدول مالیات رو درنظر بگیریم ؟
    ممنون اگر راهنمایی کنید

    • محمد مهدی توکل صبا

      سلام و وقت بخیر
      کل مبلغ بیمه رو نباید از عوامل مشمول مالیات کسر کنید. فقط باید دو هفتم بیمه سهم کارمند رو کسر کنید و سپس عدد بدست آمده را در جدول مالیاتی قرار دهید.

  • علی

    سلام من ی کارگرم با حقوق پنج ملیون
    هر ماه سیصد هزار مالیات کم میشه میشه بگی بابت چی اینقدر زیاد از یه کارگر مالیات میگیرن

    • محمد مهدی توکل صبا

      باسلام
      دوست عزیز مازاد بر مبلغ 3 میلیون تومان با توجه به نرخ جدول مالیاتی باید مالیات حقوق را پرداخت کنید.

  • صالحی

    سلام
    اگر شخصی با حقوق ماهانه 3.5 میلیون، 6 ماه اول سال شاغل، بعد 3 ماه بیکار و دوباره مشغول بکار باشد،
    چون میزان درامد یکسال به سقف 36 میلیون نمیرسه، تکلیف مالیات های کسر شده چی میشه؟
    و اینکه برای 3 ماه اخر باید کسر شود یا نه؟

    • محمد مهدی توکل صبا

      با سلام و وقت بخیر
      مدلهای محاسبه مالیات در مجموعه های مختلف فرق میکند. بعضی شرکتها از روش بدون تعدیل استفاده میکنند که در آن حقوق مشمول مالیات هر ماه با معافیت جدول مالیاتی به ازای یک ماه بررسی می شود.
      در مدل دوم میانگین درآمد سال به ازای روزهای کارکرد فرد مبنای پرداخت مالیات حقوق است که در این صورت به ازای ماههایی که فعال بود و حقوق دریافت نموده است معافیت سالانه مالیات بر درآمد حقوق به او تعلق می گیرد.

  • امین

    با سلام
    بنده حقوق دریافتی ماهانه ام مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰ چهارمیلیون توانند می باشد.میخواستم بدونم چقدر مالیات از این حقوق کسر می شود.
    باتشکر از شما

    • محمد مهدی توکل صبا

      درود بر شما
      مبلغ مالیات بر حقوق منوط به عوامل حقوقی شما می باشد که جمع عوامل مشمول مالیات شما منهای معافیت مالیاتی که ماهی 3میلیون تومان در سال 99 ، ضربدر 10 درصد خواهد بود.

  • امین

    با سلام
    بنده حقوق دریافتی ماهانه ام مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰ چهارمیلیون تومان می باشد.میخواستم بدونم چقدر مالیات از این حقوق کسر می شود.
    باتشکر از شما

    • محمد مهدی توکل صبا

      درود بر شما
      دوست عزیز در سال 1400 مبلغ معافیت حقوق ماهیانه چهار میلیون تومان می باشد بنابراین مبلغ دریافتی شما معاف از مالیات میشه.

  • احمدی

    ببخشید من هم متوجه نشدم چطور حساب وکتاب میشه من حقوقم متغیره ولی معمولا بین ۵تا۶.۵۰۰میباشد ممنون میشم رقم دقیقشو چون جزپله دوم هست دربیارین؟؟؟؟

    • محمد مهدی توکل صبا

      درود بر شما

      برای محاسبه مبلغ مالیات حقوق، لازمه که جزییات فیش حقوقیتون در دسترس باشه و طبق اون اعداد مالیات حقوق شما محاسبه بشه دوست عزیز.

  • لطفی

    کارگران شرکت درصورت کارکرد سه ماه باحقوق 3700000هزارتومان درماه باشد مالیات حقوق کسر شود یا خیر
    اگر جمع حقوق سالیانه یک کارگر شرکتی به 360000000ریال نرسد درحالیکه پرداخت ماهانه است مالیات کسر شده در اخرسال چه طورخواهد شد
    دارایی عودت میدهد یاخیر

    • محمد مهدی توکل صبا

      با سلام

      دوست عزیز بابت استرداد اضافه پرداختی مالیات حقوقتون، باید درخواست کتبی خود را در بازه تیر ماه تا پایان سال بعد به اداره مالیات مربوطه ارائه کنید.

      فقط این موضوع رو در نظر بگیرید که شخص حقوق بگیر نباید هیچ بدهی مالیاتی داشته باشد تا به درخواستش رسیدگی کنند.

  • کرمی

    باسلام موارد معاف از حقوق کارگری رو بفر مایید
    من تو فیشم این موارد رو دارم کدامش معافه؟
    پورسانت
    حقوق پایه
    مسکن
    حق اولاد
    پایه سنوان
    بن کارگری

    • محمد مهدی توکل صبا

      با سلام
      دوست عزیز تمام مواردی که فرمودید مشمول مالیات بر درآمد حقوق هستند .

  • محمود

    سلام خسته نباشید شرکت ما تو سال 99 بجز مالیاتی که هر ماه کسر کرده بود اخر سال یک مالیات بر درامد سالانه هم کسر کرد ایا قانونی هستش این کار

    • محمد مهدی توکل صبا

      با سلام
      این روال معمولا به کار گرفته نمی شود و برای هر ماه یک معافیت مالیاتی حقوق در نظر گرفته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های وبلاگ

پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید...
حداقل حقوق کارگران در سال 1401

حداقل حقوق کارگران در سال 1401

پس از برگزاری جلسات متعدد شورای عالی کار متشکل از نمایندگان کارفرمایی و کارگری و همچنین حضور نمایندگان دولت از وزارت کار ورفاه اجتماعی حداقل حقوق کارگران برای سال 1401 مشخص گردید. بر این اساس حداقل حقوق یک کارگر بدون سابقه و بدون اولاد ۵۶,۷۹۷,۵۰۰ ریال خواهد بود. جزییات بیشتر حقوق سال 1401 را در […]

پرداختهای ممنوعه از تنخواه شرکت!

پرداختهای ممنوعه از تنخواه شرکت!

پرداخت هزینه ها از محل تنخواه و نحوه استفاده از حساب تنخواه و اعمال کنترل های آن یکی از نکات حائز اهمیت در حسابداری خزانه است. با توجه به تغییرات وسیعی که در سنوات اخیر در قانون مالیات های مستقیم به وجود آمده است، لذا باید به بخشنامه ها و اصول استفاده از منابع مالی […]

نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی

نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی

مطابق بخشنامه سازمان امور مالیاتی مورخ 1400/11/11 که توسط رییس این سازمان ابلاغ گردید نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی طی نامه شماره 200/1400/75 که از تاریخ 1400/10/13 لازم الاجراست به شرح ذیل اعلام شد. بخشنامه جدید ارزش افزوده سیگار و محصولات دخانی در قانون ارزش افزوده برخی مالیات های خاص […]